Brother LC123/LC223

Q. Ik heb mijn inktcartridge geïnstalleerd en krijg een foutmelding dat het een niet-originele cartridge is?

A. Deze melding wordt door Brother gegenereerd om je te laten weten dat je een gerecyclede inktcartridge hebt geïnstalleerd en geen originele inktcartridge. Je kan normaal doorgaan met afdrukken aangezien je bewust een gerecyclede inktcartridge hebt aangeschaft i.p.v. een originele.

Q. Ik heb mijn inktcartridge geïnstalleerd en krijg een foutmelding dat de inktcartridge ontbreekt of niet de juiste is?

A. Controleer allereerst of je inktcartridge de juiste is voor gebruik in je printer.Wanneer de inktcartridge de juiste is, verwijder dan zonder te haperen, maar niet te snel, de inktcartridge en plaats hem opnieuw in de printer. Soms kan er een foutmelding verschijnen wanneer je een inktcartridge te snel installeert. Het detectiesysteem tussen printer en inktcartridge ziet de inktcartridge dan niet. Dit kan zowel met originele als met gerecyclede Brother inktcartridges gebeuren.

Q. Ik heb mijn inktcartridge opnieuw en langzaam geïnstalleerd maar krijg nog steeds dezelfde foutmelding?

A. Verwijder de inktcartridge uit de printer als deze nog ingeschakeld is en zet dan de printer uit door de stekker uit het stopcontact te halen. Laat de printer 10 minuten uit staan zodat alle spanning verdwenen is uit de printer en zo de foutmelding gewist wordt uit het geheugen.

Reinig ondertussen de chip op de cartridge(s) met een zacht en droog doekje zonder met je vingers de chip aan te raken. Hierdoor worden mogelijke inkt en/of stofresten verwijderd; deze kunnen ervoor zorgen dat de printer de chip niet goed kan lezen. Steek na de 10 minuten de stekker weer in het stopcontact en zet de printer weer aan. Plaats vervolgens de inktcartridge weer zonder hapering en niet te snel terug in de printer.

Q. Ik heb diverse inktcartridges tegelijk geïnstalleerd en krijg een foutmelding dat de inktcartridges ontbreken of niet de juiste zijn?

A. Wanneer de twee eerder genoemde instructies niet geholpen hebben, plaats dan eerst je oude, nog werkende inktcartridges terug in je printer. Vervang ze dan een voor een door je nieuwe gerecyclede inktcartridges om zo te achterhalen welke inktcartridge de foutmelding veroorzaakt.

Q. Ik ben niet tevreden over de afdrukkwaliteit?

A. Brother inktcartridges zijn niet meer dan een ‘tankje’ gevuld met inkt. Alle technologie voor het overbrengen van de inkt uit de cartridge naar het papier zit in de printkoppen die in de printer zitten. Wanneer je geen foutmeldingen hebt gekregen tijdens het afdrukken, ligt de oorzaak bij je printer.

Verricht een aantal print- en spuitkop reinigingen op je printer via je statusmonitor op je computer of via het gebruikersmenu op je printer. Deze zorgen ervoor dat er mogelijk aanwezige luchtbelletjes die je inktkanalen verstoppen, verwijderd worden.

Q. Mijn inktcartridges raken sneller leeg dan gebruikelijk?

A. Dit gebeurt zowel bij originele als gerecyclede Brother inktcartridges. De printcapaciteit die Brother aangeeft is gebaseerd op een gemiddelde afdruk gedurende het gehele gebruik die 5% van het papier bedrukt. Wanneer je dus in al je afdrukken slechts 5% van het papier bedrukt met inkt, zal je de door Brother aangegeven printcapaciteit bereiken. Wanneer je foto’s, grafieken en/of een volle pagina met tekst afdrukt, gebruik je meer dan de genoemde 5%. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat je met alledaags afdrukken meer inkt zal verbruiken en dus minder pagina’s kan afdrukken dan dat Brother aangeeft voor deze inktcartridge.